Autómentés folyamata – Kit tárcsázzunk ha autómentőre van szükségünk? 

Korábban, sok sok évvel ezelőtt, ha autónk lerobbant, akkor a legszerencsésebb esetben tárcsáztuk a barátunkat, aki egy madzag segítéségével elvontatta nekünk a járművet, oda ahová szükséges volt.

Voltak olyan esetek is, amikor országokon keresztül vontatókötél segítségével húzatták haza az emberek a meghibásodott járművet, de olyan esetről is hallhattunk már, aki körutazást tett meg egy zsinórra kötve.

Ez napjainkban már egyáltalán nem egy működőképes megoldás, hiszen a korszerű autókat nem lehetséges vontatni. Ha a motorunk nem jár, akkor sem a kormányzás, sem a fék, sem a hajtáslánc nem fog megfelelően üzemelni.

Ebből adódóan nem csak életveszélyes, de akár még jelentősebb károkat is tudunk okozni a járműben, mint amely alapjáraton adódik.

Ha már bekövetkezett a probléma, akkor minden esetben egy szakemberhez szükséges fordulni, kizárólag egy profi autómentő Budapest 0-24 jelentheti Önnek a megoldás!

Biztos a legolcsóbb autómentő jelentheti a legjobb megoldást?

Sose legyünk teljesen biztosak abban, hogy a feltűnően és első látásra csalogatóan olcsó autómentés biztosítja majd a legjobb megoldás. Először arra gondolnánk, hogy az a szempont teljesen lényegtelen, hogy ki végzi az autómentés folyamatát, csak megfizethető árak mellett nyújtsa a szolgáltatást.

De persze tisztában vagyunk azzal, hogy nagyon is lényeges a költséghatékony autómentés árak biztosítása, de ahogy bármely más területen, itt se mindenek előtt ez alapján szükséges, hogy válasszunk.

Az interneten található árak nem minden esetben tükrözik majd a valóságot, ebből adódóan megrendelés során mindig pontosítsuk az összes költséget. Ne menjünk el említés nélkül a lepakolás és felpakolás, kiállás és beállás, és még ki gondolná milyen más extrák mellett!  És soha semmilyen körülmények között ne fogadjuk el a majd  a helyszínen megbeszéljük mondatot a telefonbeszélgetés folyamán.

Azt, hogy mennyibe fog kerül az autómentés non-stop azon szempontok alapján, hogy honnan hová és mit lesz szükséges elszállítani, azt már egy telefonos beszélgetés során is képesek kell, hogy legyenek meghatározni, ha igazán szeretnék.

Mindig tájékozódjunk a kiszállás idejéről!

Még egy fix autómentés folyamatát megelőzően is lényeges egyeztetni azt is, hogy mikorra számíthatunk a szakemberek kiérkezésére. Rengetegen ezen a területen a munka reményében vállalhatatlan kiszállási időt ígérnek meg előzetesen.

Ha megállapodtunk egy céggel, amelyet nem ismerünk eléggé, mindig kérjük el a szállító gépjármű rendszámát.

Tipikus átverés lehet, hogy az út mellett lerobbant autó mellett megjelenik egy éppen arra járó csaló cég azt bizonygatva, hogy őt hívták ki. Viszont ha tudjuk előre a rendszámot, akkor nem lehetünk csalás áldozatai.

A legtöbb esetben sajnos úgy alakulnak ezek a szituációk, hogy a benzinkutaknál várakozó autószállító szolgáltatások mindig többszörös árak mellett dolgoznak. Persze vannak emberek, aki úgy gondolják, hogy a gyorsaság ennyit számukra megér.

Mindig írjuk körül megfelelően szállítandó gépjárművűnket!

Az autómentés 0-24 szolgáltatás megrendelése során roppant pontosan szükséges meghatároznunk a szállítandó autónkat. Ha kell, akkor vegyük elő a forgalminkat és nézzük meg rajta az autó tömegét, ha a fuvaros nincs tisztában vele.

Hiszen ettől függ, hogy milyen járművel kell majd a helyszínre érkeznie, és, hogy egyáltalán képes-e az adott feladatra.

Sérült gépjárműnél arról is kell tájékoztatnunk, hogy milyen jellegű a keletkezett sérülés. Ha nem forog valamelyik kerekünk, vagy automata váltós a gépjármű, akkor arról is tájékoztassuk.

Ugyanis erre külön fel kell majd készülni a kiskocsi segítségével vagy egy kerékemelő eszköz alkalmazásával.

Sajnos hallottunk már olyan esetről, hogy a nem megfelelő szállítás miatt sérült az automata váltós gépjármű. Az adott cég nem szerette volna elveszíteni az ügyfelet, és a megfelelő eszközök hiányával párhuzamosan felvontatta az autót, pedig nem lett volna szabad!

Ha a szállítás folyamán speciális lesz a célhelyszín megközelítése, azt mindenképpen jelezze a szakembereknek előzetesen. Ugyanis bekövetkezhet olyan helyzet, hogy nem fér be a szállítójármű a kapun, vagy nem tud majd ráfordulni.

Ne ott a helyszínen derüljön ez ki, amikor érkezik. Gondoljuk át, mi lesz a következő lépésünk a gépjárművel, hiszen lehet, hogy jobb döntés lenne eleinte egy szerviz területére szállítani, mint haza.

Mindig bízza profikra az autómentés Budapest folyamatát!

Az autómentések folyamatainak a kivitelezései roppant felelősségteljes munkát takarnak, bármely helyzetben csupán tapasztalt szakemberekkel érdemes beszélnünk!

A bajba keveredett gépjármű megfelelő rögzítése is egy elengedhetetlen kérdés. Számtalan helyzetben tapasztalhatjuk, hogy az alumínium felnire rögzítenek, amelyen a fém rögzítő fülek vagy a durva heveder sérüléshez is vezethet. Egy megfelelő és biztonságos rögzítés kivitelezése semmilyen kárt nem fog eredményezni az autóban.

Fontos, hogy mindig szükséges lesz egy telefonszám!

A legtöbb esetben akkor kezdünk gyorsan és hirtelen szakember után keresgélni, ha már bekövetkezett a baj. Ez a legrosszabb, amit csak tehetünk.

Bármely személy, aki autó segítségével közlekedik, jól teszi, ha elmenti egy profi autómentő elérhetőségét a telefonjában.

Egy profi és megbízható, szakmabeli autószállító kiválasztása folyamán hagyatkozzunk ismerőseink, barátaink tapasztalatára. Abban az esetben ha netán ők nem tudnának ebben nekünk segíteni, akkor keresgélhetünk természetesen interneten is.

Medence szállítás, hajószállítás